O post predsedu PSK sa bude za KDH uchádzať Dušan Hruška

01.02.2005 Celý región

Dušan Hruška je kandidátom Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) do tohoročných volieb predsedu Prešovského samosprávneho kraja (PSK). O rozhodnutí Krajskej ...
Dušan Hruška je kandidátom Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) do tohoročných volieb predsedu Prešovského samosprávneho kraja (PSK). O rozhodnutí Krajskej rady (KR) KDH zo stredy 26. januára informovali o dva dni neskôr na tlačovej konferencii v Prešove.

Pôvodne kluby KDH v kraji navrhovali dovedna troch mužov na tento post. Okrem Hrušku ešte predsedu KR KDH Pavla Tarcalu z Bardejova a primátora Starej Ľubovne Františka Orlovského. Obaja sa však pred rokovaním KR kandidatúry vzdali v prospech 55-ročného chirurga v súkromnej praxi v Prešove.
\"Práve to ma teší, že sme ten konsenzus na krajskej rade dosiahli, \" povedal Hruška. Dodal, že si verí a zároveň aj uvedomuje, že \"veľmi by pomohlo mojej kandidatúre, keby sme sa dokázali spojiť, vytvoriť koalíciu, potom by som si myslel, že by ten úspech bol taký pravdepodobnejší\".
Najbližším partnerom KDH je podľa neho Slovenská demokratická a kresťanská únia a verí, že sa im spolu podarí uzavrieť koaličnú zmluvu.
Hruška je zakladajúcim členom KDH, v súčasnosti podpredsedom Okresného centra KDH v Prešove. V samospráve mesta Prešov je poslanom štvrté volebné obdobie a v roku 2001 ho zvolili za poslanca PSK za volebný obvod Prešov. Práve jeho najvyšší zisk hlasov zo všetkých zvolených poslancov v obvode bol jedným z dôvodov, prečo ho vybrali. Podpredseda KR KDH a jeden z členov vyjednávacieho tímu KDH s inými stranami Stanislav Kahanec to komentovali slovami, že \"kritérium zvoliteľnosti je u Hrušku veľmi vysoké\". Podľa neho je tiež dobrý postup KR KDH, kandidát musí mať pocit silnej podpory.
(jj)
 

Vyberte región